Religious Technology Center Religious Technology Center
A Dianetika és a Szcientológia védjegyeinek tulajdonosa
Bevezetés
A Szcientológia vallás
Aki a Szcientológia jövőjét szavatolja
David Miscavige: A Vezetőtestület Elnöke
Küldjön jelentést az RTC-nek
Az RTC-t érdeklő ügyek
Elérhetőségek

1982-ben L. Ron Hubbard ezeket a vallási védjegyeket az újonnan megalakult Religious Technology Centernek adományozta, és erre a szervezetre ruházta azt a felelősséget, hogy védelmezze a Szcientológia vallást a technológia tiszta és etikus használatának valamint standard alkalmazásának érvényre juttatásán keresztül. Így az RTC fenntartja a technológia tisztaságát, és megakadályozza annak bármilyen helytelen használatát vagy elferdítését azáltal, hogy a Szcientológia vallás bizonyos szavait és szimbólumait törvényesen, védjegyként bejegyezteti a világ országaiban, és ahol szükséges, érvényre juttatja azok védjegy státuszát.

Az RTC adja meg a Nemzetközi Szcientológia Egyháznak (Church of Scientology International – CSI), a Szcientológia vallás anyaegyházának a jogot a védjegyek használatához és ahhoz, hogy az engedélyezze a védjegyek használatát az összes többi Szcientológia egyház számára. A CSI írásos engedélye és az RTC végső jóváhagyása nélkül semmilyen csoport sem használhatja törvényesen a védjegyeket, és nem nevezheti magát Szcientológia egyháznak. Mivel a Dianetika és a Szcientológia technológiáit minden Szcientológia egyház köteles tökéletesen a védjegy licencének megfelelően szolgáltatni, a teljes hierarchia – egészen a Nemzetközi Szcientológia Egyházig – önmagát korrigálja, és biztosítja a tiszta és változtatások nélküli Szcientológiát.

Másrészről pedig az RTC kivizsgál minden, a standard szolgáltatástól való eltérést, és gondoskodik róla, hogy a hamisítatlan állapot vissza legyen állítva. Biztosítja továbbá azt is, hogy egyetlen személy vagy csoport se tüntethesse fel magát más színben, és ne kínáljon megmásított technológiát, miközben azt Dianetikának vagy Szcientológiának nevezi.