Religious Technology Center Religious Technology Center
A Dianetika és a Szcientológia védjegyeinek tulajdonosa
Bevezetés
A Szcientológia vallás
Aki a Szcientológia jövőjét szavatolja
David Miscavige: A Vezetőtestület Elnöke
Küldjön jelentést az RTC-nek
Az RTC-t érdeklő ügyek
Elérhetőségek

Mert mi nem csupán LRH technológiájának első fél évszázadát ünnepeljük. Ígérem, hogy még az est vége előtt teljesen új értelmet nyernek Önök számára az »Új Évezred« szavak.

Természetesen ezer év egy pillanattal se ér fel a galaktikus történelemben, nem is említve a thetán létezésének nagyobb távlatait. De ha megnézzük, hogy milyen régóta degradálódnak a lények, és a Szcientológia mit jelent mint az egyetlen, tényleges kiutat jelentő fordulópont, akkor a huszadik század második felét senki nem feledheti.

Mérjük fel »a Föld leggyorsabban növekvő vallásának« elmúlt ötven évét. Mert meglehet, hogy a Szcientológia néhány helyen még nem tartozik a legfontosabb szavak közé, de fontoljuk meg e mondat tényleges mondanivalóját. A teljes történet jelentősége sokkal nagyobb. L. Ron Hubbard kifejleszt egy technológiát, amellyel teljes szellemi szabadságot lehet elérni. Ez nem csak a huszadik század történetének kulcsát rejti magában, hanem minden múltét és jövőét.

Tehát ma este lépjünk hátra egyet, és nézzük meg az átfogó képet. Először is menjünk vissza 1950-be, és nézzük meg, mit jelentett valójában elindítani a Dianetikát és a Szcientológiát a huszadik század közepén.

A történészek ezt a »bizonytalanság korának« nevezték el, hiszen az első világháborúra, amely harmichétmillió életet követelt, a válasz egy második világháború volt ötvenötmillió halottal. És noha ők e jelmondattal haltak meg: »a háború, amely véget vet minden háborúnak«, vajon mi volt a világ vezetőitől elfogadott megoldás a Dianetika előestjén?

Az ő szavaikkal élve: Ha tényleg véget akarunk vetni a háborúnak, csak egy »megoldás« van. Építsünk egy nagyobb bombát. A pszichiátria feladata ebben a stratégiában az volt, hogy rávegyék az amerikaiakat ennek a rendszernek és az egyre nagyobb adóknak a támogatására. Mindez szerves része volt annak a tervnek, hogy Amerikát a pánik szélén tartsák. És működött.

E modernkori inkvizíció hatását a legjobban egy amerikai szenátor foglalta szavakba: »Rassz rassz ellen, párt párt ellen, vallás vallás ellen, szomszéd szomszéd ellen és gyermek a szülő ellen.« Tehát a hidegháború valódi eszköze kétségtelenül nem az atombomba volt. Hanem a terror; a népesség rettegésben tartása. És úgy tűnt, nem ütköznek ellenállásba. Senki sem állta útjukat. Mindössze le kellett fizetniük mindenkit.