Religious Technology Center Religious Technology Center
A Dianetika és a Szcientológia védjegyeinek tulajdonosa
Bevezetés
A Szcientológia vallás
Aki a Szcientológia jövőjét szavatolja
David Miscavige: A Vezetőtestület Elnöke
Küldjön jelentést az RTC-nek
Az RTC-t érdeklő ügyek
Elérhetőségek
Az E-méter
Bár a Clear egy új állapot az ember számára, a Híd* a szellemi szabadság még magasabb állapotaiba vezeti őt. A Clear fölött vannak az Operatív Thetán (OT) szintek. A thetán a halhatatlan szellemi lény, a személy maga, nem a teste, az elméje vagy bármi más. Ez nem valami olyan, ami van neki, hanem ő maga az – mely tény kellőképpen világossá válik ezeken a magasabb szinteken. A Clear-állapottal az a cél, hogy eltávolítsuk az egyén létezéséből azokat a dolgokat, amelyek nem részei természetes szellemi önmagának. Az Operatív Thetán állapot célja felülkerekedni a létezés szenvedésein, és visszanyerni a valódi szellemi természettel kapcsolatos bizonyosságot, valamint az azzal járó képességeket. Ezen a szinten az ember tudja, hogy nem azonos az olyan anyagi dolgokkal, mint a testi forma és a fizikai univerzum, hanem lényegileg különbözik azoktól.

Bármely szinten történjék is, az auditálás páratlan élmény, melynek teljes leírása távolról sem fér e honlap szabta keretek közé. Idézzen fel valami olyat, ami egész életében gondot okozott önnek – valamilyen érzést, viselkedést vagy tapasztalatot. Majd képzelje el, hogy szemben ül egy auditorral, ő pedig feltesz önnek egy pontos kérdést – a helyes kérdést –, ami lehetővé teszi, hogy azonnal, egy csapásra láthassa, hogy mi az igazság azzal a szituációval kapcsolatban, hogy mi annak a valódi forrása.

Ez az auditálás, az eredménye pedig elsöprő, hatalmas megkönnyebbülés, megértés, a szabadság érzése, a képesség, hogy mindent tisztábban lássunk, megnövekedett tudatosság. Szinte olyan, mint egy varázslat. És lényegében ennek a szellemi átalakulásnak – amit valahol valaki minden nap minden percében átél a világon – köszönhető az, hogy a Szcientológia olyan gyorsan elterjedt, mint ahogyan azt valóban tette.

A Híd* = Azt az általános útvonalat, amelyet a szcientológusok az auditáláson és a Szcientológia anyagok tanulmányozásán keresztül követnek, Hídnak nevezzük. Ez egy ősi gondolatot testesít meg: a régóta elképzelt utat egy szakadékon át, amely az ember jelenlegi állapota és a tudatosság jóval magasabb állapotai között húzódik.