Religious Technology Center Religious Technology Center
A Dianetika és a Szcientológia védjegyeinek tulajdonosa
Bevezetés
A Szcientológia vallás
Aki a Szcientológia jövőjét szavatolja
David Miscavige: A Vezetőtestület Elnöke
Küldjön jelentést az RTC-nek
Az RTC-t érdeklő ügyek

KÉPZÉS

Képzés

A Szcientológia vallás másik fő gyakorlata a képzés: a Szcientológia alapelvek elsajátítása. A Szcientológia valláson belül számos képzési tanfolyam áll rendelkezésre, mivel – ahogy azt már leírtuk – egy személy a Szcientológia igazságait felhasználhatja arra, hogy javítson életének minden területén. Azonban a legfontosabb képzési tanfolyamok azok, amelyeken az ember auditorrá képződik. Ez azért van így, mivel az összes tanfolyam legfontosabb alapelve az, hogy a Szcientológia egy alkalmazott vallási filozófia, és minden képzés az alkalmazást hangsúlyozza.

Az általános útvonal, amelyet egy szcientológus az auditáláson és a Szcientológia anyagok tanulásán keresztül követ, Híd néven ismert. Ez egy ősi gondolatot testesít meg: egy régóta elképzelt utat egy szakadékon át, amely az ember jelenlegi állapota és a tudatosság jóval magasabb állapotai között húzódik. A Híd fokozatos lépésekből áll, hogy a nyereségek egyre nagyobbak, minden esetben előrejelezhetőek és egyértelműek legyenek.

Ennek a Hídnak két oldala van: az egyik oldalon az auditálással az ember a tudatosság legmagasabb állapotait éri el mint szellemi lény; a másik oldalon a Szcientológia axiómáit és alapelveit sajátítja el és auditorrá képződik – míg végül eljut az auditori jártasság legmagasabb szintjeire. A Szcientológián keresztül megvalósítható szabadság eléréséhez az embernek mindkét úton haladnia kell. Hiszen, bár az ember az auditáláson keresztül válik szabaddá, ezt ki kell egészíteni azzal a tudással, hogy miként maradjon szabad. Azon mechanizmusok ismerete, amelyek miatt a szellemi szabadság elveszhet, már önmagában is szabadságot jelent, és kívül helyezi az embert e mechanizmusok hatókörén. Mindent összevéve a Híd tehát egy út, amely az emberi létezés legalacsonyabb állapotaitól mindeddig elképzelhetetlen szellemi magasságokba vezet – és ebben a tekintetben egy olyan álmot képvisel, amely egyidős magával az emberiséggel.