Religious Technology Center Religious Technology Center
A Dianetika és a Szcientológia védjegyeinek tulajdonosa
Bevezetés
A Szcientológia vallás
Aki a Szcientológia jövőjét szavatolja
David Miscavige: A Vezetőtestület Elnöke
Küldjön jelentést az RTC-nek
Az RTC-t érdeklő ügyek

A SZCIENTOLÓGIA VALLÁS: EGY LEÍRÁS

A Szcientológia olyan tudásanyagból áll, amely bizonyos alapvető igazságokból ered. Ezek közül a következők elsődleges fontosságúak:
  • az Ember egy halhatatlan szellemi lény;
  • a tapasztalatai jóval messzebbre nyúlnak egyetlen életnél;
  • képességei határtalanok, még akkor is, ha jelenleg nem tud erről.

A Szcientológia továbbá azt tartja, hogy az ember alapvetően jó, és hogy szellemi megváltása saját magától, a társaitól és az univerzummal való testvériség megvalósításától függ. Ebben a tekintetben a Szcientológia a szó legteljesebb értelmében vett vallási filozófia, mivel nem kevesebbel, mint az ember veleszületett szellemi valójának visszaállításával foglalkozik – a képességeivel, a tudatosságával és a bizonyosságával saját halhatatlanságában. Továbbá, mivel a vallás a szellemmel foglalkozik – önmagával, az univerzummal és más életformákkal való viszonyában –, és mivel lényegében ez hit a szellemi lényekben, a Szcientológia olyan vallási hagyományt követ, amely egyidős az emberiséggel, ha nem még idősebb. Azonban az, amit a Szcientológia végső soron képvisel, új. A vallási technológiája új, az egyházi szervezete új, és egészen új az, amit a XXI. század számára jelent.

A Szcientológia magját axiómái képezik, amelyek pontosan meghatározzák az élet alapvető törvényeit és igazságait, köztük azt, hogy kik vagyunk, mire vagyunk képesek, és, ami a legfontosabb: hogyan ébredhetünk tudatára eredendő szellemi képességeinknek. Ezek az axiómák alkotják annak a hatalmas bölcsességnek az alapját, amely az élet egészére érvényes. Ebből a bölcsességből számos olyan alapelv származik, amelyeket az emberek arra használhatnak, hogy jobbá tegyék az életüket, valamint szellemi halhatatlanságot érjenek el. Ami azt illeti, nincs az életnek olyan területe, amit ne lehetne jobbá tenni a Szcientológia alapelveinek alkalmazásával.

Látogassa meg a Szcientológia hivatalos honlapját: www.scientology.org