Religious Technology Center Religious Technology Center
A Dianetika és a Szcientológia védjegyeinek tulajdonosa
Bevezetés
A Szcientológia vallás
Aki a Szcientológia jövőjét szavatolja
David Miscavige: A Vezetőtestület Elnöke
Küldjön jelentést az RTC-nek
Az RTC-t érdeklő ügyek

AUDITÁLÁS

Auditálás

Azt az elsődleges eszközt, ami által a Szcientológia alapvető igazságait az emberi szellem rehabilitálására használjuk, auditálásnak hívják. Ez a Szcientológia központi gyakorlata, és egy auditor szolgáltatja (a latin audire szóból, melynek jelentése: „meghallgatni”).

Az auditor nem a mentális kutatás valamely bizonytalan formáját alkalmazza, és nem ajánl fel megoldásokat. Nem ad tanácsot, és nem végez kiértékelést. A Szcientológia hit egyik alapvető elve az a tétel, hogy egy személy csak akkor képes jobb állapotba juttatni magát, ha hagyják, hogy megtalálja a saját válaszait az élet problémáira. A Szcientológia auditorok azáltal segítenek elérni az embereknek ezt a célt, hogy rávezetik őket arra, hogy megvizsgálják a létezésüket egy olyan gondosan összeállított lépéssorozat végrehajtásával, amit L. Ron Hubbard fejlesztett ki. A fokozatos eljárást követve az egyének javíthatnak azon képességükön, hogy szembenézzenek azzal, hogy mik ők, és hol vannak, ezáltal lefejtve a tapasztalatok azon rétegeit, amelyek oly súlyosan nehezedtek rájuk.

Így tehát az auditálás nem olyasvalami, amit a személlyel tesznek. A belőle származó nyereségeket csak aktív részvétellel és jó kommunikációval lehet elérni.