Religious Technology Center Religious Technology Center
A Dianetika és a Szcientológia védjegyeinek tulajdonosa
Bevezetés
A Szcientológia vallás
Aki a Szcientológia jövőjét szavatolja
David Miscavige: A Vezetőtestület Elnöke
Küldjön jelentést az RTC-nek
Az RTC-t érdeklő ügyek

AZ E-MÉTER

E-méter

A Szcientológia vallásban egyedi, a szellemi fejlődés területén pedig forradalmi dolog, hogy az auditorok az elektropszichométert, vagy röviden E-métert használják. Az auditorok az E-méterrel segítenek a személynek behatárolni a szellemi gondok vagy zaklatottságok azon területeit, amelyek a személy jelenlegi tudatossági szintje alatt találhatóak. Amint napvilágra kerülnek ezek a területek, a személy megvizsgálhatja őket azon szubjektív befolyások nélkül, amelyek más vallások szellemi tanácsadási gyakorlataival együtt járnak.

L. Ron Hubbard azon tudásra alapozva fejlesztette ki az E-métert, hogy az elme mentális képmásokat – a múltbeli tapasztalatok tényleges feljegyzéseit tartalmazza. Ezek a képek energiából és tömegből állnak. Amikor a személy e mentális képmások egyikét nézi, vagy gondol valamire, az E-méter pontosan jelzi azokat a változásokat, amelyek ebben a mentális tömegben és energiában végbemennek. Az E-méter nem diagnosztizál vagy gyógyít semmit; egyszerűen a személy állapotát vagy állapotváltozását méri, és útmutatóként szolgál ahhoz, hogy mivel kell foglalkozni egy auditálási ülésben.

A Dianetika bejelentette az elme egy korábban ismeretlen és káros részének felfedezését, amely a veszteség, fájdalom és eszméletlenség múltbeli tapasztalatainak számos feljegyzését tartalmazza mentális képmások formájában. Ezek a személy tudatossági szintje alatt találhatóak, és együtt alkotják a reaktív elmét: minden nemkívánatos félelem, érzelem, fájdalom és pszichoszomatikus betegség forrását. Az auditálás lépésről lépésre célozza meg a reaktív elmét, amíg annak korábban ismeretlen tartalma feltárásra nem kerül, és az egyénre gyakorolt káros hatásai meg nem szűnnek. Amikor ez megvalósul, a személy egy olyan létállapotot ér el, amit a Szcientológiában Clearnek neveznek. Ekkor helyreáll a személy alapvető személyisége, művészi tehetsége, személyes ereje, veleszületett jósága és tisztessége.